Eten in Italië



Het leuke van reizen is dat je ook lekker uit eten kan gaan. In Pisa en Florence zijn we dan ook elke dag naar verschillende restaurantjes gegaan.
De Italiaanse keuken is wereldberoemd met haar pizza's en pasta's. Maar je hebt Italiaans in alle soorten en maten. Wanneer je bijvoorbeeld dichtbij de toren van Pisa gaat eten krijg je meestal de toeristen 'treatment': duur eten van een lage kwaliteit. Vaak tref je betere restaurants wanneer je enkele straten verderop gaat eten, waar de plaatselijke bevolking zelf ook eet.







Een aanrader in Pisa is het restaurant: Osteria La Mescita. Het is een gezellig eetcafé, vlakbij een pleintje waar studenten uitgaan. De menukaart is klein maar ze serveren heerlijk eten.
De gerechten die ik opnieuw wil maken zijn:
  • Ravioli gevuld met ragout van konijn met asperges en rozemarijn
  • Salade van spinazie, rode bieten, balsamico azijn en geitenkaas met honing
  • Sinaasappel mascarpone met cacoa

Een ander heerlijk restaurant is: Lo Schiaccanoci. Dit restaurant zat ramvol met locals toen wij naar binnenstapten. Je kwam binnen in een soort huiskamer met lange grote tafels waaraan je kon aanschuiven. De eigenaars spraken nauwelijks Engels maar wanneer je uitenindelijk je menu had ontcijferd kreeg je de lekkerste gerechten voogeschoteld. Aanraders:

  • Gnocchi met saus van gorgonzola.
  • Toscaanses schotel vol plaatselijke hammen en worsten. De kwaliteit van het vlees was echt heel erg goed.



Dichtbij de toren van Pisa was het eten van mindere kwaliteit. Gelukkig was er een marktje vlakbij, zodat we wat lekkere broden, olijven en worsten hebben kunnen halen. We hebben ze als een picknick gegeten in het parkje onder de schuine toren.
In Florence heb je een overdekte markt met verse groenten, vis en vlees. Bij sommige kraampjes kun je ook direct lunchen. Een aanrader want het eten wordt ter plekke voor je bereid. Wij kozen voor een gehaktstoofschotel, rosbief en een salade met versgebakken brood.

Reacties

  1. Wat heerlijk allemaal! Jemig wat toevallig, ik was 2 jaar geleden in Pisa met mijn vriend en toen hebben we ook bij La Mescita gegeten, was heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Ik ben nog nooit in Italië geweest, helaas..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Wil ook echt graag een keer naar Italië =)

    Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja en het is natuurlijk ook goedkoper als je wat verder van de toeristische trekpleisters gaat eten :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts