‘Gezond’ eten tijdens Koninginnendag.




Morgen is het weer zover! Dan is het Koninginnedag. Lekker genieten van feesten, bandjes, de vrijmarkt en lekker eten natuurlijk! Overal door de stad staan kraampjes met lekker eten. Ik vind het heerlijk om overal wat te eten. Het meeste eten is natuurlijk niet heel gezond, maar hey…het is feest! Toch kies ik wel de meest gezonde snacks eruit, gewoon omdat ik ze lekkerder vind. Hierbij mijn favorieten:

Falafel
In plaats van broodjes shoarma of kebab kies ik liever voor falafel. In falafel zitten gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten. Deze zitten bomvol vitamines en eiwitten en zijn erg gezond. De ‘saus’ die je erbij krijgt (humus) is ook op basis van kikkererwten gemaakt. Verder vul je je falafel met groentes naar keuze (tomaat, paprika, sla, aubergines enzovoorts).





Wijn en bier
Ik kies in plaats van bier liever voor wijn. In de eerste plaats ben ik niet zo dol op bier en rode wijn bevat meer antioxidanten. Als ik toch voor een biertje ga neem ik graag een belgisch biertje. Deze smaak vind ik lekkerder dan reguliere pils en ze bevatten ook nog eens veel gist. Gist is goed voor je huid en je haar.

Fruitsmoothies
Als het warm weer wordt is een ijsje of een milkshake erg lekker. Maar fruitsmoothies zijn natuurlijk ook verkoelend en bevatten weer wat minder calorieën. Als de smoothies heel vers zijn kunnen er ook nog vitamines inzitten.

Water!
Wissel de alcohol af en toe af met water. Door alcohol en veel beweging kun je gedehydrateerd raken, dus vul je waterreserve af en toe aan met een hoeveelheid water. Neem een flesje mee of koop ze tijdens de dag zelf.

Verder vooral niet te veel letten op de gezondheid en veel plezier allemaal!

Reacties

  1. Handige tips! Ik mag zelf nog niet drinken, dus dat zal denk ik niet zo'n probleem zijn. Maar verder goede tips! En dat falafel van kikkererwten gemaakt werd wist ik helemaal niet!

    xoxo Sootjeelina <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tips! En falafel is niet alleen veel gezonder ik vind het vaak ook nog lekkerder!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezond is altijd lastig op dit soort dagen hoor :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hele handige tips! ik hou ook echt van smooties! :D

    XOXO

    BeantwoordenVerwijderen
  5. I think your blog is very inspiring! Would you like to follow each other on Blogger and/or Bloglovin and Facebook? :)

    -Minna
    Missingsparkles.com

    Blogger
    Bloglovin
    Facebook

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Aaah smoothies, love them! Ben alleen bang dat het morgen niet alleen bij gezonde snacks zal blijven haha, de rest van de week maar weer goed maken ;)

    Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Aaaah falafel is zoooo lekker he en hummus ook :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Smoothies lijkt me leuk om eens een keer zelf te maken! Maarja, dan moet ik wel eerst nog een blender aanschaffen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fijne tips, toch jammer dat een tompoes niet onder 'gezond' valt.. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Top tips hoor ! :) and I laf falafel <3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. I love falafel!
    www.liefsannebelle.weblog.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Falafel is heerlijk, maar wel frituur he. Dus uiteindelijk net zo 'gezond' als patat, dat is tenslotte ook gefrituurde aardappel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts