zaterdag 14 april 2012

Waarom sinaasappels gezond zijn!Een glaasje sinaasappelsap wordt vaak aanbevolen bij een verkoudheid of verminderde weerstand. Dit is heel verstandig want in sinaasappels zit veel vitamine C. Eén sinaasappel levert al de gehele aanbevolen dagelijkse hoeveelheid! Vitamine C verbetert de conditie van onze weerstand en voorkomt daarmee dat virussen en bacteriën grip krijgen op onze gezondheid. Hoewel sinaasappelsap heel gezond is, kun je dit beter alleen drinken wanneer het net geperst is. Vitamine C breekt namelijk snel af door invloeden als licht en temperatuur.Hesperidine, een anti-oxidant, komt ook veel voor in sinaasappels. Deze anti-oxidanten zorgen ervoor dat de bloedcirculatie optimaliseert en verlaagt de bloeddruk. Hierdoor zijn ze goed voor onze hart- en bloedvaten. Ook bevatten sinaasappels veel vitamine B en calcium.

Recent Australisch onderzoek heeft laten zien dat sinaasappels voor meer redenen gezond zijn. De kans op mond, strottenhoofd en maagkanker zouden flink verminderd kunnen worden bij een toename van consumptie van sinaasappels of andere citrusvruchten.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel, ik wist dit allemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice to know, ik hou van vers geperste jus!
  Drink het vaak in combinatie met yoghurt na het sporten..jij weet vast wel of dat geen negatieve effecten op de vitaminen in de jus zelf heeft =)?

  Liefs Denise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is een heel omstreden vraag! Er zijn bronnen die beweren dat er vitamineafbraak zou plaatsvinden, terwijl andere zeggen dat ze elkaars werking bevorderen.
   Lastig te beantwoorden dus want ik ben geen chemicus. Ik weet wel dat de combi vitamine D met calcium juist heel goed werkt.

   mijn tip: blijf gewoon lekker sinaasappel met yoghurt drinken en eet gevarieerd ;) Dat is altijd goed.

   Verwijderen