zondag 6 mei 2012

Appel cider azijn


Appel cider azijn is een geweldig middel om je huid te laten stralen. Het zit namelijk boordevol goede voedingsmiddelen en je kunt het in je voordeel laten werken door het zowel inwendig als uitwendig te gebruiken.
Appel cider azijn wordt gemaakt van appels en bevat calcium, fosfor, magnesium, koper, ijzer, Vitamine A, B1, B2, B6, C en E, betacaroteen en flavonoïden. Deze cocktail aan vitamines, mineralen en antioxidanten hebben een zeer positieve invloed op de huid.Uitwendig gebruik.
Besprenkel een wattenschijfje of wattenbolletje met pure appelcider azijn en wrijf heel zachtjes het wattenschijfje over je huid. De samenstelling van de azijn zorgt dat de PH waarde van je huid neutraliseert. Ook wordt je huid ontsmet en is de azijn een krachtig middel tegen jeugdpuistjes. Bij muggenbulten werkt appelcider azijn ontsmettend en anti-jeuk. Voor een gezonde ‘shine’ in je haar kun je een scheutje azijn door je shampoo mengen.

Inwendig gebruik.
Bij inwendig gebruik werkt appelcider azijn voor een goede bloedsomloop en gaat het verkoudheid, cholesterol, infecties, hooikoorts en hoge bloeddruk tegen.
Appelcider azijn is dus gezond om te drinken. Omdat de azijn van nature vrij zuur is kun je een scheutje azijn mixen met een glas water. Je kunt het natuurlijk ook door een salade verwerken.


5 opmerkingen:

 1. Ik heb dit een tijdje voor mijn gezicht gebruikt (tegen acné), maar oooh wat stinkt het! Was niet te harden! Mijn vriend vond het ook echt niets haha! Maar ja, eigenlijk zou je het vanwege de goede effecten voor lief moeten nemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja het ruikt inderdaad heel zuur!

   Verwijderen
 2. Grappig, ik ken dit helemaal niet! Fijn informatief artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed artikel weer! Klinkt erg goed. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is dit net zoiets als molkosan?

  BeantwoordenVerwijderen