woensdag 23 mei 2012

Een vitamine C boost met aardbeien


Ik heb tijdens dit lange Hemelvaart weekend voor het eerst weer een bakje aardbeien op. Lekker op een beschuitje met poedersuiker bij de lunch en als dessert met wat versgeklopte slagroom.
Aardbeien krijgen hun frisrode kleur door het antioxidant anthocyaan. Anthocyaan heeft een gezonde werking op het lichaam omdat het schadelijke stoffen neutraliseert en verwijderd. Aardbeien, maar ook ander rood fruit, staan erom bekend dat ze huid veroudering tegengaan. Aardbeien bevatten verder ook relatief heel veel vitamine C. Ondanks de zoete smaak bevatten ze heel weinig koolhydraten en zijn daardoor absoluut niet dikmakend.
Binnenkort een receptje met aardbeien!

5 opmerkingen:

  1. Favoriete zomerfruit! Ik ben echt blij dat het weer aardbeienseizoen is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. aardbeitjes zijn zo lekker! mijn favoriete broodbeleg in de zomer :)

    XOXO

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hello! Your blog is so intersting! What do you say about following each other on GFC? and facebook like?:X

    FashionSpot.ro

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zijn ze!Ben wel benieuwd of aardbeien uit de vriezer hun gezonde werking behouden, gebruik ze vaak voor smoothies =)
    En anti-huidveroudering? Wist ik niet maar klinkt super!

    Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen