maandag 20 augustus 2012

Antioxidanten boost met Kaapse besLaatst kwam vrienden lunchen en brachten Kaapse bessen mee. ( Na een speurtocht op Wikipedia kwam ik erachter dat ze ook wel goudbessen worden genoemd).
Ik had ze nog nooit gegeten maar ik had al wel gehoord over de goede en gezonde eigenschappen van deze bessen.
Kaapse bessen zijn heerlijk zoet, maar hebben ook een lichte hartige smaak. Ver weg zijn ze verwant met tomaten en dat kun je proeven. Ze smaken als hele zoete kerstomaatjes.

Kaapse bessen bevatten veel polyfenolen (net zoals druiven) en carotenoïden. Deze stoffen werken als antioxidanten en beschermen je lichaam tegen schadelijke invloeden op de cellen. Hierdoor blijft je huid langer jong en rimpelvrij en worden je cellen ook beschermd tegen mutaties wat kanker kan veroorzaken.

 

Ik vond de Kaapse bes heerlijk om gewoon uit het vuistje te eten. Maar vanwege de bijzondere zoetzure smaak kun je er veel meer meedoen. De volgende keer als ik ze tegenkom op een markt lijkt het me een leuk idee om er een taart van te maken. Ik hou jullie op de hoogte!

6 opmerkingen:

 1. Oh wauw ik keen nog wel wat fruit, maar heb deze nog nooit gezien. Zien er inderdaad uit als kleine oranje kerstomaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze echt nog nooit gezien! Waar hadden zij ze gekocht? Ben ik wel benieuwd naar :)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vrienden brachten ze mee van de markt van Rotterdam. Ik zie ze ook wel eens op de markt in Utrecht en soms in supermarkten. Waarschijnlijk verkopen groentewinkels ze ook wel!

   Heb jij ook een blog? Als ik op je link klik wordt ik doorverwezen naar vdweert.nl?

   Verwijderen