zaterdag 18 augustus 2012

Arganolie voor een gezonde huid en stralend haar


Argan olie begint een steeds populairder te worden voor het verzorgen van je huid en haar. Beroemde merken zoals Maroccan Oil gebruiken arganolie in hun haarverzorginglijnen. En dat is niet voor niets want arganolie helpt je haar herstellen en voorkomt gespleten haarpunten.

Ook heeft arganolie een gezond effect op de huid. De olie bevat van nature veel vitamine E, anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Deze combinatie helpt rimpelvorming te verminderen en de huid glad, jong en gezond te maken. Ook helpt arganolie littekens te vervagen. Arganolie wordt al sinds eeuwen gebruikt door Berbers in Marroko. De Berbervrouwen gebruiken de kostbare olie voor haar- en huidverzorging en noemen de arganboom ‘de boom der schoonheid’. Arganolie wordt gewonnen uit de pitten van vruchten van de arganboom. Deze bomen komen vooral in Marroko voor en zijn zeer zeldzaam. Vandaar dat arganolie ook vrij kostbaar is.


 

Er komen steeds meer producten, zoals shampoos en dagcrèmes, waarin arganolie verwerkt is. Je kunt het ook puur kopen. Ik heb een flesje gekocht voor 16 euro bij De Tuinen en gebruik het nu ongeveer een week. Het is heerlijk product omdat het zowel je haar als je huid verzorgt. De olie trekt snel in en plakt niet waardoor je het ook onder je dagelijkse make-up kan aanbrengen. Mijn huid is na een week al zachter geworden en vooral rode plekjes lijken snel te verdwijnen. Ook mijn haar verbetert zichtbaar na een zware vakantiemaand waarin het zon en zee heeft moeten weerstaan.
Een ander voordeel is dat arganolie 100% een natuurlijk product is.

1 opmerking:

  1. heb het laast bij www.arganmidas.nl arganolie gekochtsamen met een arganmask.
    Ik zou het iedreen aanraden

    groetjes zara

    BeantwoordenVerwijderen