Marokkaans diner



Vandaag een recept voor een heerlijke Marokkaanse maaltijd. Hoewel de ingrediënten heel makkelijk verkrijgbaar zijn (Couscous, courgette en kip) waan je jezelf op vakantie door de zuidelijke en Arabische smaken. Het gerecht is heel eenvoudig te maken en binnen 30 minuten klaar!

Om de couscous die typische Marokkaanse smaak te geven gebruik ik Ras el Hanout. Dit is een speciaal, Arabisch kruidenmengsel op basis van onder andere kaneel en rozenblaadjes. Ras el Hanout is verkrijgbaar bij de Jumbo of bij Marokkaanse supermarkten.

Dit recept is erg gezond. Courgettes zijn van nature caloriearm maar bevatten veel vitamine A en C. Deze bevorderen een gezonde huid en een goede weerstand. Door het gebruik van olijfolie bevat dit gerecht meervoudig onverzadigde vetten. Dit zijn goede vetten die helpen slechte vetten af te breken. Verder zijn vijgen rijk aan calcium en mineralen. Lekker en gezond dus.

Wat heb je nodig?

Olijfolie
Peper en zout
2 kipfilets
6 kerstomaatjes
Kaneel
Koriander (vers)
Kurkuma
Paprikapoeder


 

1 courgette
Munt
Chilivlokken

3 Verse vijgen
2  bolletjes geitenkaas
1 el. Honing

1 koffiemok couscous
1 el. Ras el Hanout

Hoe maak je het?

Snijd de kipfilets elk in 3 stukken, waardoor je 6 grote stukken kip krijgt. Verhit wat olie in een koekepan en bak hierin de kurkuma, de paprika poeder en de kaneel tot ze beginnen te geuren. Voeg daarna de kip erbij en bak deze 20 minuten goed door. Bak de laatste 5 minuten de kerstomaatjes mee. Garneer de kip tot slot met verse korianderblaadjes

Schil de courgette in de lengte met een dunschiller zodat je lange dunne stroken krijgt. Zout deze en roerbak ze kort in een koekenpan. Garneer ze met chilivlokken en verse muntblaadjes.

Halveer de vijgen. Meng de geitenkaas met wat honing. Besmeer de vijgen met dit mengsel en grill ze kort op 200 graden in de oven.

Vul een beker of kom met couscous. Vul een identieke beker of kom met water en breng dit aan de kook. Giet het kokende water op de couscous (het liefste in een platte kom of schaal). Laat de couscous in enkele minuten wellen. Roer tot slot de couscous met een vork los en meng de Ras el Hanout erdoor.

Alles bij elkaar kost dit gerecht minder dan 30 minuten om te maken. Dit hoeveelheden in dit recept is geschikt voor 2 of 3 personen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts