garnaal snack


Krokante garnalen. Op de achtergrond mijn zelfgemaakte sushi's!

Dit receptje met garnalen is perfect voor een lekker en simpel voorgerecht of als fingerfood tijdens een feestje. Het basisrecept is heel eenvoudig bevat eigenlijk maar 4 ingredienten.  De garnalen zijn omhuld met ei, bloem en paneermeel. Door ze kort te frituren krijgen de garnalen een krokante bite.
Maar je hoeft niet alleen bij deze 4 ingredienten te blijven. Meng bijvoorbeeld wat bouillonpoeder door de bloem heen voor een diepe en rijke smaak. Of geef de garnalen meer pit door ze eerst te bestuiven met wat cayennepeper. Een andere optie is ze met knoflook in te smeren. Kies zelf welke smaak jij het lekkerst vindt.



Wat heb je nodig?

Gekookte gamba's of garnalen
1 ei
1 kommetje met bloem
1 kommetje met panneermeel
100 ml. zonnebloemolie
Kruiden of specerijen naar keuze (bijvoorbeeld cayennepeper, zout of visbouillonpoeder)
Keukenpapier
Chilisaus
Evt. cocktailprikkers

Hoe maak je het?

Selecteer je garnalen op versheid en let daarbij goed op dat ze gekookt, gekruld en zachtroze zijn. Kluts het eigeel en het eiwit door elkaar. Doop de garnalen eerst in het eimengsel, vervolgens door de bloem en daarna door het panneermeel. De garnalen moeten volledig bedekt zijn.
Verhit de zonnebloemolie in een pannetje. De ideale temperatuur van de olie voor frituren is 180 graden.
Frituur de garnalen kort tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
Leg ze vervolgens op een bord en geef er eventueel cocktailprikkers bij. Serveer met chilisaus of een andere saus naar keuze.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts