zondag 9 september 2012

Hartige cupcakes


Onlangs plaatste ik een heerlijk recept voor cupcakes met marsepeinen roosjes. Nu is het tijd voor een hartige variant. Want cupcakes hoeven niet ongezond te zijn wanneer je dit recept volgt.
Deze cupcakes zijn gemaakt op basis van bloem, ei, sjalot en tonijn. Ze kosten verrassend weinig tijd om te maken en zijn heel origineel voor een bijzonde lunch.
Dit recept is geïnspireerd op de kookkunsten van Rudolph van Veen.

 
Wat heb je nodig?

Voor de cupcakes:

250 gram bloem
1 el. tarwezemelen
1 thl. Bakpoeder
1 sjalot (fijn gesneden)
1 teentje knoflook (fijn gesneden)
2 eieren
250 ml melk
50 ml zonnebloemolie
100 gram geraspte kaas
Snufje peper en zout
Cupcake vormpjes

 


Voor de topping:

2 blikjes tonijn in water (250 gram)
1 sjalot
1 augurk
1 tomaat
3 el ketchup
3 el mayonaise
30 gram geraspte kaas
Bieslook, peterselie, kervel of koriander voor garnering



Hoe maak je het?

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de eieren met de melk goed door elkaar. Voeg daarna de zonnebloemolie, de geraspte kaas, de peper en zout, sjalot en knoflook erbij en roer dit stevig door elkaar. Meng de bakpoeder en de tarwezemelen door de bloem heen en voeg dit vervolgens bij het beslagmengsel. Roer net zo lang tot alles goed gemengd is. Vul daarna de cupcake vormpjes tot ongeveer driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in ongeveer 30 minuten gaar. Check of de cakes gaar zijn door een scherpe naald in de cakes te steken. Als deze er droog en schoon uitkomt zijn de cupcakes klaar.




De topping

Snijd de groentes zo fijn mogelijk. Laat de tonijn uitlekken en schep deze in een kom. Meng de groentes er door heen. Maak het mengsel smeuïger door er de mayonaise en de ketchup door. Garneer de cupcakes met de topping. Strooi nog wat geraspte kaas erover en gratineer de cupcakes 5 minuten in de oven onder de grill van 200 graden.
Garneer met wat bieslook, kervel, peterselie of koriander.

Eet smakelijk!

10 opmerkingen:

  1. Hmmm... Lekker! Misschien dat ik ze ook eens maak, maar dan zonder de tonijn, veggie :)
    Dank je voor je lieve reactie, elkaar volgen?
    Kus! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Looks delicious
    Kisses
    Aga

    Check my new post
    www.agasuitcase.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goed idee, is een keer wat anders dan zoete. Ze zien er super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. i dont know...but maybe you like my style
    fran

    http://showroomdegarde.blogspot.com.es/2012/09/denim-x-2.html

    BeantwoordenVerwijderen