zaterdag 22 september 2012

Kervelsoep


De herfst begint langzaam zijn weg te vinden naar Nederland. De zon is niet meer zo sterk als een paar weken geleden en het begint weer een beetje koud te worden.
Wanneer het buiten weer kouder wordt vind ik het heerlijk om zelf gemaakte soepen te maken en te eten. Soepen verwarmen je, zijn voedzaam en vaak heel leuk om te maken omdat ze vrijwel niet kunnen mislukken.
Eén van de soepen die ik perfect vond passen bij de herfst is kervel soep. Ik had nog een flinke bos kervel over (teveel geplukt) en besloot hier een herfst soep van de maken.

Kervel is een zeer gezond kruid. Het bevat veel vitamine C, ijzer en magnesium en bevordert de spijsvertering. Verder helpt het je weerstand op te bouwen en kan de kans op griep of koorts verminderen.


 
Wat heb je nodig?

500 ml. water
Kippenbouillon (blokje)
2 aardappels (geschild en in kleine blokjes)
1 grote ui
5 cherry tomaatjes
1 el. olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Evt. 1 scheutje cognac

Hoe maak je het?

Verhit wat olijfolie in een grote soeppan. Snij de ui fijn en fruit deze in de olie voor 5 minuten tot ze glazig zijn. Blus af eventueel af met een scheutje cognac. Giet daarna het water bij de uien. Breng het water aan de kook en los een kippenbouillon blokje hierin op. Kook de kleine aardappelblokjes ongeveer 10 minuten mee. Zodra de aardappels zachter worden (maar nog niet helemaal gaar zijn) voeg de helft van de kervel, peper en de cherrytomaatjes toe. Kook nog op laag vuur voor 10 minuten zodat alle smaken goed in de soep kunnen trekken.
Serveer in kommen met de rest van de verse kervel. Door de aardappels is de soep al vrij voedzaam maar je kunt er brood bij serveren.

3 opmerkingen:

  1. klinkt lekker, we zijn gek op soepjes!

    en ja hoor die blijft prima zitten :)!

    <3

    BeantwoordenVerwijderen