zondag 30 september 2012

Knoflook voor een goede weerstand
De herfst komt steeds dichterbij dus het wordt weer van belang om goed op je gezondheid te letten. Knoflook is een krachtig kruid dat helpt je weerstand te verhogen als de dagen kouder worden.
Knoflook bevat namelijk veel antioxidanten en de stof allicine. Allicine is een antibioticum dat het lichaam beschermt schimmels en bacteriën. Allicine breekt echter snel af wanneer je knoflook verwarmt. Voor een optimale werking kun je knoflook dan ook beter rauw eten.
In Rusland hebben sommige mensen de gewoonte elke dag twee teentjes rauwe knoflook te eten zodat het lichaam weerstand heeft tegen de strenge Russische winters.
Hoe verser de knoflook, hoe meer positieve effecten het heeft op de gezondheid. Let bij het kopen van knoflook op donkere plekken en beschadigingen. De teentjes moeten gaaf en stevig zijn.

 

Knoflook is een kruid met flinke geschiedenis. In het oude Egypte kregen slaven knoflook en ui te eten als krachtvoer voor het bouwen van de piramides. Tijdens de Middeleeuwen werd geloofd dat knoflook vampiers en heksen op een afstand hield. Altijd handig ;)

De typische geur van knoflook is erg sterk vanwege de zwavelverbindingen die de teentjes rijk zijn. Maar ach , als iedereen knoflook eet dan ruik je het ook niet meer bij een ander! Je kunt de geur ook neutraliseren met een takje peterselie.

6 opmerkingen:

 1. Ik hou van knoflook, dus ik vind dit erg leuk om te lezen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rauwe knoflook vind ik soms iets te heftig van smaak, maar in gerechten zoals couscous is het erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is vooral lekker! Nom nom. Ik heb je getagd voor de Liebster Award :) Als je wil, kan je deze overnemen! Zie hier: http://zolea.be/liebster-award

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die vampiers en heksen hou ik dus wel op afstand, haha! Lang leve de knoflook ;)

  Liefs Denise

  BeantwoordenVerwijderen