Pasta met garnalen en sperzieboontjes


Dit gerecht is binnen een handomdraai klaar, maar is overheerlijk. De zoute zon gedroogde tomaten geven een typische Italiaanse sfeer aan het gerecht, maar door de garnalen en frisse citroentonen lijkt het gerecht ook Aziatische trekjes te tonen.
Alle ingrediënten hebben een zeer korte bereidingstijd. Eigenlijk duurt de pasta het langst om te bereiden. Ik heb gekozen voor spaghetti voor dit gerecht. Door de lange vorm van de spaghetti blijft de vloeibare saus goed plakken voor een optimale smaak.
De onderstaande ingrediënten lijst is gebaseerd op een portie voor 2 personen.

 


Wat heb je nodig?

Spaghetti (hoeveelheid naar keuze)
Zout en peper
Olijfolie
Knoflook (2 teentjes)
1 verse chilipeper
15 grote garnalen of gamba’s
1 el sherry
6 zongedroogde zon gedroogde tomaten
2 el. tomatenpuree
1 citroen
2 handjes sperziebonen (ontdaan van de puntjes)

Hoe maak je het?

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak al dente. Breng de sperzieboontjes aan de kook en kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar en giet ze af in een vergiet. Snij de knoflook zeer fijn. Snij daarna de zon gedroogde tomaten zo fijn mogelijk of pureer deze in een blender. Meng de zon gedroogde tomaten vervolgens met de tomatenpuree tot een glad mengsel.
Verhit wat olijfolie in een grote wok en fruit hierin de knoflook en de fijngesneden chilipeper. Voeg daarna de garnalen toe en bak in 5 minuten gaar. Let op dat de garnalen niet te lang koken. Hierdoor kunnen ze taai worden. Blus het geheel af met een scheutje sherry. Meng daarna het tomatenmengsel en de gare sperzieboontjes erdoor.

Serveer het gerecht door de pasta op smaak te brengen met wat citroensap en een klein scheutje olijfolie. Schep daarna de garnalen en de saus op de pasta. Rasp eventueel nog wat citroenschil over het gerecht, ter garnering en voor een extra frisse smaak.
Eet smakelijk!

Reacties

  1. Inderdaad een mooie foto, en het ziet er weer heerlijk uit!
    Ben dol op pittig, garnalen, zongedroogde tomaatjes én pasta, dus een ideale combinatie =) Deze ga ik zeker een keer proberen!

    Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts