zaterdag 20 oktober 2012

Gezonde venkel



Venkel is niet zo’n bekende groente voor iedereen. Jammer, want venkel is heel gezond en lekker. De smaak is zoet en bitter tegelijk en heeft wat weg van anijs.
Venkel bevat nauwelijks calorieën maar zit boordevol voedingswaarden. Zo is deze groente zeer rijk aan vitamine A, B en C en magnesium, fosfor en calcium.

Verder helpt venkel tegen menstruatiepijn en buikkrampen. Het is een natuurlijke rustgever die je kan helpen beter in slaap te laten vallen.  
Gebruik alleen de knol van de venkel voor gerechten. Dit gedeelte smaakt het beste.

 

Een lekker gerechtje dat ik vaak eet met venkel:

Snijd de knol van de venkel in kleine blokjes. Stoom deze in ongeveer 8 minuten gaar. Breng op smaak met een goede olijfolie en verse zwarte peper. Rooster ondertussen een handjevol walnoten in een koekenpan tot ze beginnen te geuren. Schil twee peren en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer de salade in kommen.
Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Goede tip! Ik vind venkelthee altijd wel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm ik ben dol op venkel, ik maak er risotto mee (toevallig vrijdag nog gemaakt).

    BeantwoordenVerwijderen