dinsdag 30 oktober 2012

Rozenbottel super gezondEen rozenbottel is het vrucht gedeelte aan de rozenplant. Ze worden vaak zichtbaar na de bloei zoals nu in de herfst.

Je kunt rozenbottels niet direct eten omdat ze moeilijk verteerbaar zijn, maar ze worden door hun gezonde werking vaak in jams, thee of siroop verwerkt. Het merk Roosvicee is bijvoorbeeld een merk dat rozenbottel veel gebruikte.
Rozenbottel bevat erg veel vitamines. Vooral vitamine C komt veel voor in de vrucht, bijna 10 x zoveel als in kiwi’s. Maar ook vitamine B1, B2, B6 en vitamine E is rijkelijk aanwezig. Rozenbottels zijn niet alleen goed als antioxidant en weerstand verhoger. Ze helpen ook je maag, nieren en blaas goed te functioneren.

Mocht je zelf aan de slag willen met rozenbottels, laat je dan goed voorlichten welke rozensoorten het meest geschikt zijn voor consumptie.

2 opmerkingen:

 1. Leuke post !

  Goeie informatie. Heb je aleens iets met rozenbottel gedaan ?

  Love,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen thee van getrokken! Jam maken lijkt me ook wel leuk, maar omdat rozenbottel veel pitjes bevatten kost het veel tijd. Ze moeten er handmatig uit worden gehaald. Misschien een keer als ik vakantie heb!

   Verwijderen