zondag 4 november 2012

DIY: koffie scrub


Om je huid gezond en jong te houden is het goed om ongeveer eenmaal in de week de huid een scrub te geven. De scrub zorgt er namelijk voor dat oude huidcellen van de huid worden verwijderd en dat vuil grondig verwijderd wordt. Bijna elk verzorgingsmerk verkoopt wel scrubs. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken, van natuurlijke producten. Een product dat zich hiervoor goed leent is koffie.

Door de caffeine die koffie bevat reduceert de scrub huidveroudering en het verzacht de huid en helpt zelf acne te verminderen. Caffeine zorgt er ook voor dat er tijdelijk vocht naar de huid wordt gestuwd waardoor je huid er frisser uitziet.

 

Hoe maak je een koffie scrub?

Gebruik vermalen koffie, het liefst zo vers mogelijk. Meng twee eetlepels vermalen koffie met 1 eetlepel honing en een scheutje olijfolie. Zorg ervoor dat de substantie stevig genoeg is zodat het niet van je handen glijdt.
Maak de huid nat met warm water en neem wat scrub op je vingertoppen. Maak vervolgens circulaire bewegingen over de huid. Op je gezicht kun je het beste opwaarts bewegen. Wanneer je je lichaamshuid scrubt beweeg dan in rondraaiende bewegingen richting het hart. Spoel alles goed af, droog je huid voorzichtig en bescherm de huid met een verzorgende gezichts- of lichaamslotion.

Je kunt deze scrub ongeveer 3 dagen bewaren in een schoon en afgesloten potje.

4 opmerkingen:

 1. Cute post. Nice blog. Follow each other?
  http://solaanteelespejo.blogspot.com.es/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great post!

  Super tip ga ik deze week zeker proberen !!

  Love,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen