Zelf wontons maken


Wontons zijn heerlijke Aziatische snacks. In Vietnam heb ik ze voor het eerst zelf gemaakt. Het bleek helemaal niet moeilijk te zijn om ze te maken, behalve dat het goed leren dichtvouwen wat tijd kost. Wontons worden vaak met gehakt gemaakt, maar je kunt het ook vullen met fijngesneden kip of garnaal. Traditioneel worden wontons soms in een rieten mandje gestoomd, zoals dim sum, maar je kunt ze ook gewoon in gezouten water koken. Ik vind ze heerlijk om direct te eten met een sausje of met wat bouillon om in te dopen, maar een andere manier waarop ze vaak worden gegeten is in de soep: zogenaamde wontonsoep.


 
Wat heb je nodig

1 pakje wonton velletjes (te koop in elke toko)
200 gr. gehakt (varkensgehakt is vetter dan runder gehakt en maakt het gerecht nog smeuiger).
1 thl. Sojasaus
1 thl. Sesamolie
1 thl. Chilipoeder
Zout naar smaak
2 teentjes knoflook
1 bosuitje
2 thl. Verse gember
1 thl. Sherry of rijstwijnazijn
1 ei (geklutst)

Hoe maak je het?

Leg de wonton deegvelletjes op een schoon aanrecht of snijplank.
Hak de bosui, de gember en de knoflook zeer fijn en meng alle ingrediƫnten door elkaar. Schep een dessertlepel vulling in het midden van elk vel.
Besmeer de rest van het wontonvel met water. Vouw vervolgens twee punten naar elkaar toe zodat je een driehoekje krijgt. Bestrijk de overige twee punten van het vel met het geklutste ei en vouw deze naar boven toe dicht. Zorg ervoor dat er geen lucht meer in het vulling gedeelte van het wontonvel zit en dat de punten stevig aan elkaar vast zitten. Er zijn heel veel verschillende manieren om wontons te vouwen. Die van mij zijn meestal wat rommeliger maar je kunt het zo kunstig maken als je zelf wilt.

Breng een pannetje met wat zout water aan de kook en kook de wontons in ongeveer 5 minuten gaar. Draai ze halverwege even zodat de vulling een gelijkmatige garing krijgt.

Snel recept voor een bouillon:

Giet wat kokend water over een kippenbouillonblokje heen tot deze is opgelost. Doe hier wat verse rode chilipeper, wat limoensap en bieslook doorheen.

Eet smakelijk!

Reacties

  1. Wat een leuk recept!
    Wontons lijken me heerlijk^^
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmmm lekker, maar dan wel zonder gehakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. looks delicious :)
    http://xtheperfectmess.blogspot.com.au

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind wontons altijd heel erg lekker en dit recept klink heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind dit zo lekker maar heb het nog nooit zelf gemaakt. Toch een keertje proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts