Cranberries



Cranberries zijn  rond de feestdagen altijd erg populair. Zoals eigenlijk alle soorten bessen zijn cranberries erg gezond. Ze bevatten erg veel polyefenolen, krachtige antioxidanten die schadelijke effecten van vrije radicalen tegengaan. Hierdoor blijft je huid langer beschermt tegen verouderende invloeden. Verder zijn cranberries ook rijk aan vitamine A, B en C. Ze bevatten nauwelijk calorieën.

Verse cranberries zijn het meest gezond om te eten. Maar omdat ze niet altijd vers verkrijgbaar zijn is de gedroogde variant een prima alternatief. Sommige natuurwinkels verkopen zelfs capsules met cranberry extract omdat cranberries een heilzaam effect op blaasproblemen schijnt te hebben.



Cranberries zijn heel veelzijdig te gebruiken, daarom sla ik rond kerst altijd een voorraadje in. Je kunt ze blenden tot een verse cranberry sap (vergeet niet een beetje suiker of stevia erbij te doen want het is onwijs zuur!) of er compote van maken. Maar ze laten zich ook prima combineren in zoete of hartige gerechten. Vorig jaar heb ik er muffins van gemaakt. Dit jaar een amuse met roompaté.

Een andere manier om cranberries te gebruiken is door ze te gebruiken in een DIY gezichtsmasker.
Mijn volgende artikel laat ik zien hoe je zelf een masker van cranberries maakt.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts