De beste oliebollen van 2012



De Nationale Oliebollen test door het AD is weer geweest en ze hebben de bollen van bakkerij Olink in Maarssen uitgeroepen tot beste van Nederland!
Maarssen ligt niet zo ver van mijn woonplaats Utrecht dus ik heb er wat oliebollen opgehaald. Ik was wel benieuwd of ze echt zo lekker smaakte.

Eigenlijk ben ik niet zo'n fan van oliebollen, maar voor deze van bakkerij Olink maak ik een uitzondering. Ze zijn groot, knapperig, lekker luchtig en niet zo extreem vet als ik normaal van oliebollen gewend ben.
Ik ben geen expert maar ik vond ze heerlijk om te eten. En het is natuurlijk ook leuk om een keer de allerbeste oliebollen van Nederland te eten!



Zelf oliebollen bakken is ook erg leuk. Kies voor onverzadigde olie om ze in te frituren zoals zonnebloemolie of arachideolie. Het voordeel van arachideolie is dat deze vrijwel geen smaak heeft. Wanneer je toch kiest voor frituurolie let dan goed op de hoeveelheid transvet. Transvetten zijn erg schadelijk en dikmakend dus deze hoeveelheid moet zo laag mogelijk zijn.
Je kunt oliebollen het beste frituren op 175 graden. Bij deze temperatuur schroeien ze snel dicht en nemen ze het minste vet op.

Houden jullie van oliebollen?

Reacties

  1. Hmmm, klinkt goed! Ik hou van oliebollen, als het er niet te veel zijn haha. Wij maken ze altijd zelf. liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij maken zelf altijd oliebollen. Als het weer zo ver is dan heb ik gelijk een oud & nieuw gevoel, dit jaar moet ik helaas werken.
    Leuk dat je de lekkerste oliebollen van Nederland geproefd hebt, wij verkopen bij de bakker die van nummer 4. Die smaakt ook erg goed :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sinds kort zijn er hier in belgie ook albert heijns, ne mijn vriendje was daar oliebollen gaan halen. maar die zijn waarschijnlijk niet te vergelijken met deze!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ohoh they look delicious

    x
    http://worryaboutitlaterr.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooh superleuk! Jammer dat het een eindje uit de buurt is voor mij ;)
    Al moet ik eerlijk toegeven dat ik met oliebollen niet zo kieskeurig ben, ben er dol op haha!
    Fijne jaarwisseling meis ♥

    Liefs Denise

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik hou van oliebollen! Ik wens je een gelukkig en gezond 2013.

    Liefs, Tessa
    www.beautylipss.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat leuk dat je ze hebt kunnen proeven! Ik hou wel van oliebollen, zeker omdat je het eigenlijk maak een paar dagen per jaar eet :) Heel gelukkig nieuw jaar nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb nu super veel zin in oliebollen haha!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts