zaterdag 15 december 2012

Vitamine boost met rode kool


Rode kool is één van de gezondste groentes die je kunt eten. Het zit boordevol met vitamines en mineralen. Vooral vitamine C is rijk aanwezig in rode kool maar ook vitamine A en B. Een andere voedingstof in rode kool, thiocyanaat, heeft een antibiotische werking en bevordert de weerstand. Handig tijdens de winter! Verder bevat rode kool kalium (goed voor de bloeddruk), calcium, koper, zwavel (voor een gezonde en elastische huid), ijzer en magnesium Als je meer wilt weten wat voor effect deze vitamines en mineralen op je gezondheid hebben, lees dan dit artikel.

Al deze gezonde voedingswaarden hebben niet alleen positief effect op je gezondheid maar ook op je uiterlijk. Wanneer je rode kool regelmatig eet bevordert dit een gezonde en gelijkmatige gelaatskleur. Daarnaast heeft rode kool invloed op je talgkliertjes waardoor eczeem en acne vermindert kan worden.

 

Rode kool bevat nauwelijks vet en juist veel voedingsvezel waardoor je snel een vol gevoel krijgt. Daarom leent deze groente zich perfect voor als je een paar kilo’s kwijt wilt. Zoals voor veel groenten geldt blijven de voedingswaarden van kool het beste bewaard als je het niet te lang verhit. In mijn vorige artikel vertelde ik al dat rode kool rauw te eten is. Mocht je dit niet lekker vinden kun je het ook kort blancheren (begieten met kokend water) of kort wokken.

1 opmerking:

  1. Rode kool is lekker, maar ik eet het eigenlijk heel weinig. Wel fijn dat je het gewoon rauw kunt eten :)

    BeantwoordenVerwijderen