Cranberrymasker



Deze DIY (Do it yourself) masker is de beste die ik tot nu toe geprobeerd heb! Zoals ik al eerder zei ben ik dol op cranberries. Ze zijn heel gezond, super lekker en zitten bomvol met antioxidanten. Antioxidanten zijn goed om huidveroudering tegen te gaan.
Het masker is heel eenvoudig te maken en voelt heerlijk fris aan op je huid.

Hoe maak je een cranberry masker?

Benodigdheden
1 el honing
2 el yoghurt
Een handje cranberries

Kook de cranberries 2 minuutjes. Dit zorgt ervoor dat je harde buitenkant wat zachter wordt. Doe de cranberries in een kom en voeg de yoghurt toe. Pureer het mengsel daarna met een staafmixer, of prak de cranberries fijn met een vork.
Roer daarna de honing erdoorheen.
De honing zorgt dat het masker bindt en zal verzachtend op de huid werken.
Breng het aan op de gezichtshuid en laat minimaal 15 minuten trekken.

 
Het masker lijkt een tinteling te veroorzaken op de huid wanneer je het aanbrengt. Na afloop voelt je huid heel zacht en heeft je huid een gezonde glow. Het is een heerlijk masker. Ik ga het zeker vaker gebruiken. Jammer dat cranberries niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn!

Scrub
Cranberries bevatten van nature kleine pitjes. Daardoor kun je het masker ook gebruiken als een natuurlijke scrub. Maak je vingertoppen nat met warm water en neem een beetje van het cranberry mengsel. Maak voorzichtige ronddraaiende bewegingen over de gezichtshuid. Je huid zal heel fris en tintelend aanvoelen.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts