Massaman curry recept



Massaman curry is een heerlijk winters gerecht. Met de basis die bestaat uit aardappelen, draadjesvlees en pinda’s warmt deze curry je na een koude winterdag weer helemaal op. Vanwege de lange bereidingstijd is dit een gerecht wat ik graag in het weekend maak! Massaman curry komt oorspronkelijk uit Thailand en is inmiddels over ter wereld bekend. Lees verder voor mijn versie van dit overheerlijke recept!

Wat heb je nodig
500 gr. Sucadelappen
1 el vissauus
1 thl citroensap
1 blokje palmsuiker of 1 el kristalsuiker
1 grote winterpeen
1 prei
1 ui
3 grote aardappelen
2 el pindakaas
1 blikje kokosmelk
300 ml bouillon (kippen of runder)
1 el. massaman curry paste
1 el olijfolie
1 handje verse koriander
1 handje pinda’s

 

Hoe maak je het?
Snij de sucadelappen in kleine blokjes of reepjes en versnipper de ui. Verhit de olijfolie in een grote koekepan of wok. Schroei de blokjes rundervlees dicht. Voeg vervolgens de versnipperde ui toe samen met de massaman currypaste. Wanneer zowel de ui als de currypaste gefruit zijn kun je de kokosmelk en de helft van de bouillon toevoegen. Je kunt nu de curry verder opsmaak brengen door de vissaus, citroensap en suiker toe te voegen.
Draai het vuur zachter en laat de curry zachtjes garen voor ongeveer 2 uur. Voeg telkens een beetje bouillon toe wanneer de curry te droog wordt.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snij de wortel en prei in dunne plakjes. Voeg deze toe aan de curry wanneer deze 2 uur heeft gesudderd. Nu kan ook de pindakaas worden toegevoegd. Laat de groenten garen in 20 minuten.
Voeg eventueel peper of zout toe naar smaak.
Schep de curry in kommen en garneer met koriander en pinda’s. Serveer met Thaise jasmijnrijst of met stokbrood.

Eet smakelijk!

Reacties

  1. Hmm lekker, heb het vanavond nog gegeten! Ik maak het alleen zonder aardappelen, anders vind ik het te vullend en gewoon met kip of garnalen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt goed! Lekker met die kokos en pinda's :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt lekker.
    Ben alleen niet zo dol op draadjesvlees dus ik ga het denk ik met Kip maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts