Zelf groentechips maken



Groentechips zijn erg populair geworden. De aardappelchips wordt steeds vaker afgewisseld met chips van bieten, pastinaak, wortel of knolselderij. Ik ben dol op groentechips. Ze geven net wat meer afwisseling en ze zien er erg leuk uit als amuse of snack.
Groentechips kunnen een goede en verantwoordelijke snack zijn, zeker wanneer je ze in de oven bereid. Je kunt ook kiezen om ze te frituren in onverzadigde olie, zoals olijfolie of zonnebloemolie.



Niet alle groenten zijn geschikt om chips van te maken. Kies voor groentes met stevig vruchtvlees zoals bieten, wortel, banaan (fruit!), cassave of pompoen.

Schil de groenten en snijd ze zo dun mogelijk. Gebruik bij voorkeur een mandoline voor het snijden, zo worden de plakjes mooi dun en gelijkmatig. Maar met een scherp mes kun je de groentes ook in fijne plakjes snijden.


Oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de plakjes groenten met zout en olijfolie. Je kunt er nog meer smaak aangeven door verschillende kruiden te kiezen zoals tijm, rozemarijn, paprikapoeder of kerriepoeder.

Frituren:
Verhit de olie tot maximaal 180 graden. Frituur de groenteplakjes tot ze licht beginnen te kleuren of totdat ze gaan krullen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Je kunt ook  kiezen voor andere soorten kruiden.

Veel succes!

Reacties

  1. Toevallig heb ik gisteren groenteschips uit de winkel gegeten maar zelf maken lijkt me nog veel lekkerder! Goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Ik koop ze wel eens in de supermarkt, maar zelf maken is ook een leuk idee hee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel handig! Ook lekker :-)
    Op school hadden we bananenchips, zout maar zoet, erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts