Deze week in de aanbieding!




Deze week (25 maart t/m 1 april 2013) is o.a. in de aanbieding bij de Albert Heijn: mager rundergehakt. De aanbieding is 50% korting. Daarom plaats ik een makkelijk en super lekker recept met mager rundergehakt als hoofdingrediënt.
Gehakt laat zich heerlijk combineren met verse paprika's. De keuze voor het gerecht gevulde paprika's was voor mij snel gemaakt. In het onderstaande gerecht heb ik gekozen voor mijn favoriete kruidenmengsel om het gehakt op smaak te brengen. Varieër met de hoeveelheden en andere kruiden om zelf je favoriete smaak te creëren. Let bij het kiezen van de paprika's dat ze mooi rechtop kunnen staan.
Serveer het gerecht met rijst, donker brood of aardappelpuree.
Onderstaande receptuur is bedoeld voor 3 personen en is in 45 minuten klaar.



Wat heb je nodig?
400 gr. mager rundergehakt (in de aanbieding bij de Albert Heijn)
1 ui
Een handjevol gesnipperde witte kool
3 teentjes knoflook
150 gr geraspte kaas
1 el sambal manis
Oregano
Tijm
Zout
Chilipeper
Karwijzaad
1 el. Franse mosterd
3 grote paprika's
Aluminiumfolie


Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en fruit deze samen met de witte kool. Snij daarna de knoflook fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Rul in dezelfde pan vervolgens het gehakt.
Voeg de sambal manis, de franse mosterd en de kruiden naar smaak toe. Roer daarna de helft van de geraspte kaas door het gehakt zodat er een stevige binding ontstaat.

Snij de bovenkant van de paprika's eraf. Hol de paprika uit en verwijder de zaadjes. Je kunt de bovenkant van de paprika (met het steeltje) bewaren om de gevulde paprika een 'hoedje' te geven zodra het gerecht klaar is.
Vul nu de paprika's met het gehakt. Wikkel ze in de aluminiumfolie en zet ze rechtop in de oven. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Maak daarna het folie aan de bovenkant open. Let op: er kan hete lucht ontsnappen! Laat de folie om de gevulde paprika zitten maar verwijder slechts de folie van de bovenkant. Strooi nu de rest van de kaas over de bovenkant van de gevulde paprika. Plaats ze terug in de oven zodat de kaas goudbruin wordt in ongeveer 10 minuten.
Haal nu de paprika's voor de laatste keer uit de oven en verwijder het folie.
Maak het bord op met rijst, puree of brood en serveer de gevulde paprika (met of zonder hoedje).
Eet smakelijk!!

Reacties

  1. Lekker, wil ik ook nog steeds een keer maken! Ziet er goed uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mhh, ziet er lekker uit! Soms maak ik dit ook wel eens met courgettes, die blijven bij mij wat makkelijker rechtop staan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Handig artikel! Het ziet er ongelooflijk lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk! Al zou ik twijfelen om nu rundergehakt te kopen met 50% korting, met dat paardenvleesschandaal. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dat ziet er echt super lekker uit!!

    <3

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die heb ik van het weekend nog gegeten, super lekker! Ik snijd meestal een heel klein stukje af aan de onderkant zodat ze makkelijker blijven staan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Yummie, ziet er heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts