Curry met courgette en kikkererwten

 


Deze lekkere curry is een Indiaas recept. Ik maak graag een curry op basis van bonen of bonen. Deze peulvruchten zijn namelijk erg gezond en voedzaam. Daardoor zijn deze curry’s ook geschikt om er een vegetarisch gerecht van te maken. Verder zijn (voorgeweekte) bonen of linzen erg snel te bereiden. Dit recept is dan ook binnen 20 minuten klaar. Ideaal voor een doordeweeks gerecht.

Kikkererwten zijn erg gezond vanwege hun hoge concentratie aan eiwitten, vitamines en vezels. Ze geven langzaam energie af waardoor je bloedsuikerspiegel minder schommelt en waardoor je hongergevoel afneemt. Dit recept past dus bij een gezond en verantwoord voedingspatroon.


Wat heb je nodig?
1 blik kokosmelk
1 courgette
300 gr kikkererwten
1 gesnipperde ui
1 el geraspte kokokmelk
1 el gele curry paste ( te koop in elke toko)
1 scheutje olijfolie of zonnebloemolie

Hoe maak je het?
Verhit wat zonnebloemolie of olijfolie in een grote pan. Fruit hierin de currypaste tot hij begint te geuren. Fruit dan de gesnipperde ui mee. Voeg nu de helft van de kokosmelk toe en meng de paste met de melk. Voeg daarna de andere helft van de kokosmelk toe en laat het mengsel 5 minuten inkoken.

Snij intussen de courgette in kleine blokjes. Voeg de kikkererwten toe aan de kokosmelk en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Voeg daarna de courgette blokjes toe samen met de geraspte kokos. Laat dit nog 5 minuten garen.

Garneer met kruiden naar keuze zoals koriander of kervel. Serveer met witte rijst of naanbrood. Mocht je geen vegetarisch recept willen maken, dan kun je kleine kipblokjes aan het gerecht toevoegen. In dat geval bak je de kip mee met de currypaste en gesnipperde ui. Daarna kun je het beschreven recept weer volgen. Tel 10 minuten bereidingstijd bij het bovenstaande recept op.

Eet smakelijk!



Reacties

  1. Ik heb volgensmij nog nooit kikkererwten gegeten haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh yum, lijkt me heel lekker! Dit ga ik zeker uitproberen :-)

    xo Anouk
    http://www.keysofanouk.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ziet er heerlijk uit <3

    xoxo
    www.its-dash.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts