woensdag 3 juli 2013

Gepofte zoete aardappelPoffen is een hele gezonde manier van eten bereiden. Met poffen voeg je namelijk geen water of vet toe aan het eten tijdens de bereiding. Hierdoor blijven vitamines beter behouden en voorkom je dat je extra boter of olie aan je gerecht toevoegd. Niet alle voedingsproducten kunnen gepoft worden, alleen producten rijk aan zetmeel zijn hiervoor geschikt. Denk bijvoorbeeld aan mais (popcorn!) aardappelen, rijst of kastanjes (alleen de tamme variant is eetbaar),

Gepofte zoete aardappel vind ik een heel lekker gerecht, wat ik graag als lunch gerecht eet in het weekend gecombineerd met een lekkere salade.
Zoete aardappel bevat veel betacaroteen, een antioxidant wat je lichaam omzet tot vitamine A. Verder bevatten zoete aardappels grote hoeveelheden vitamine B6 en vitamine C en vezels. Kortom een gezonde groente die zorgt voor een snellere spijsvertering en daarmee voor een slanke lijn.Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 220 graden. Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie en leg hem in de oven. Laat de aardappel voor minimaal 50 minuten poffen. Maak het aluminiumfolie open (kijk daarbij uit voor hete stoom die kan ontsnappen) en snij de aardappel doormidden. Breng op smaak met zeezout en rozemarijn en voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe voor de smaak. Wikkel de aardappelhelften weer terug in het folie en laat de aardappel voor 15 minuten nagaren.
Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Oh wow, dat ziet er heerlijk uit! Ben gek op zoete aardappel, maar heb ze nog nooit gepoft. Leuke tip!

    BeantwoordenVerwijderen