donderdag 22 augustus 2013

Gezond drankje: Mout drankKennen jullie mout drank? Het is een relatief onbekend drankje in Europa, terwijl het in Azië juist erg populair is vanwege de gezonde eigenschappen die in de drank zitten.
Malt drank of moutdrank bevat hoge hoeveelheiden concentratie van het vitamine B complex. Ook is het rijk aan vitamine C, calcium en ijzer. In Azië wordt maltdrankjes ook wel als sportdrankje gebruikt om te herstellen van lichamelijke inspanning. Door de hoge concentratie aan vitamine B draagt maltdrank bij aan een gezonde huid, haar en nagels, bevordert het de bloedsomloop en de werking van het zenuwstelsel en verlaagd het cholesterol. Het is een ideale vervanger van frisdranken, zoals cola.

Mout drankjes heb ik tot nu toe alleen in toko's kunnen vinden. Ik herrinner me dat ze het in Amerika ook in de supermarkten verkochten, maar tot nu toe ben ik het nog niet tegen gekomen.


De smaak van moutdrank is zoetig. Het bevat veel gist (goed voor je haar!) waardoor het smaakt naar een zoet, donker bier, maar dan zonder alcohol. De smaak is zeker verrassend, maar erg lekker en verfrissend. Het lekkerst drink je het drankje gekoeld!

3 opmerkingen:

  1. Dat ken ik niet; klinkt wel ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In Duitsland kan je het heel makkelijk verkrijgen. Er zijn heel veel verschillende merken verkrijgbaar, heb nu bijv. een fles caramalz bij me. (-:

    BeantwoordenVerwijderen