Gele soep van gele paprika's



De frisse gele kleur van deze heerlijke soep doet me altijd denken aan de zomer. Hoewel het een omvangrijk werkje is om de soep te maken, is de moeite het zeker waard. De smaak is zoet en fris en de gele kleur straalt je prachtig fel tegemoet vanuit de soepkommen.

Gele paprika's zijn erg gezond omdat ze rijk zijn aan vitamine B en E en het antioxidant betacaroteen wat ons lichaam kan omzetten naar vitamine A. Het antioxidant beschermt verder je huid tegen veroudering en schade en bevordert het gezichtsvermogen. Tot slot helpen paprika's de weerstand te verhogen. Handig nu de zomer langzaam voorbij gaat en de dagen weer wat kouder en korter worden.

Gele paprika's smaken wat voller en zoeter dan hun rode en groene zusjes. Dit merk je terug in de smaak van de soep. Door de paprika's eerst te grillen en pas vervolgens de koken krijgt de soep nog een extra aroma. Gele paprika's zijn niet goedkoop. De meeste supermarkten verkopen ze voor 1 euro per stuk. Je hebt minimaal 5 paprika's nodig voor een soep voldoende voor 4 personen. Probeer ze daarom op de markt te kopen voor een beter prijsje, of kijk naar een aanbieding!



Wat heb je nodig?
700 ml kippenbouillon (zelfgemaakt of vanuit een 1,5 bouillonblokje)
5 gele paprika's
1 thl komijn
1 grote ui
1 thl korianderzaad
zout en peper
1 takje rozemarijn
3 blaadjes verse salie (of 1 el gedroogde salie)
Creme fraische
Olijfolie
1 thl chilipoeder

Een staafmixer om te pureren.

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 200 graden en leg de paprika's op de gril. Ik heb zelf de paprika's nog even ingesmeerd met wat olijfolie met een kwastje, zodat ze niet verbranden, maar dit is optioneel want de schil van de paprika moet worden verwijderd. Gril de paprika's voor ongeveer 20 minuten en leg ze daarna in een grote pan met daarop een deksel. Laat de paprika's minimaal 15 minuten rusten. Door de damp word de schil van de paprika zacht en is de schil gemakkelijk om te verwijderen. Snij nadat je de schil hebt verwijderd de paprika's in kleine stukjes.

Snij de ui fijn en fruit deze in een soeppan tot de ui zacht en glazig is in de olijfolie. Voeg dan de korianderzaadjes, de komijn en de rozemarijn toe. Laat ze specerijen zachtjes fruiten tot ze beginnen te geuren. Voeg hierna de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg hierbij de paprika en de salie toe en laat het geheel  een kleine 10 minuutjes zachtjes koken. Verwijder het rozemarijntakje. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe en pureer de soep tot een egale gele soep.
Schenk de soep in kommen en serveer met wat creme fraische voor een zure noot in de zoetige soep.

Enjoy!!

Reacties

  1. hmmm Dit ziet er heerlijk uit!

    Dit is een leuk idee voor mijn girls night morgen !!!


    ik heb ook een nieuwe post en ben benieuwd naar je mening :)


    Liefs!


    Getting my dress on yo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk! Ik verwijder de schil altijd met een dunschiller, gaat ook en veel minder werk en verlies van smaak! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk! De gele paprika is mijn favoriet!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts