zondag 6 oktober 2013

Exotisch fruit: cactcusvijgenDeze heerlijke exotische vruchten kwam ik tegen bij een lokaal groentewinkeltje. Ik heb nog nooit eerder cactusvijgen geproefd maar ik kom zeker terug voor deze vruchten. Ze zijn heerlijk! Cactusvijgen smaken een beetje naar peer, maar dan frisser, sappiger en minder zoet. De kleine zwarte pitjes zijn eetbaar maar ik vind ze zelf te hard. Mijn voorkeur heeft het daarom om de vruchten te pureren en de pitjes eruit te zeven. Dan heb je een heerlijk zelgemaakt en dorstlessend cactusdrankje. Je kunt het ook koken en maken tot een lekkere couli voor een tropisch dessert!


Cactussen hebben stekels en daar zijn cactusvijgen geen uitzondering op. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat de donkere stippen op de schil hele kleine weerhaakjes bevatten. Hierdoor krijg je het gevoel alsof je er tientallen kleine splintertjes in je hand zitten. Niet pijnlijk maar wel irritant. Prik de vruchten daarom vast met een vork en snijd de schil er met een scherp mes af. Het oranje vruchtvlees blijft dan over.

Cactusvijgen bevatten erg veel antioxidanten en beta-caroteen. Verder zijn ze een goede bron van vitamine C. Ik vind het een leuke vrucht die zich goed leent voor salades, desserts of snack.

5 opmerkingen:

 1. Goh wat leuk, deze vrucht kende ik helemaal niet!
  Ook maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die ziet er leuk uit! Kende ik ook nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohhhh dat lijkt me heel lekker en leuk! Jummie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, dat ziet er mooi uit! had ik nog nooit gezien zelfs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb er nog nooit van gehoord, ze klinken wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen