dinsdag 24 december 2013

Kerstamuse: Pittige garnalen bite!Deze schitterende amuse is binnen enkele minuutjes gemaakt en geeft een prachtig resultaat voor op de kersttafel. Ik heb zelf met chilipeper en een scheutje tabasco de garnalen een pittige smaak gegeven, maar je kunt de garnalen ook wat milder houden door ze bijvoorbeeld op smaak te brengen met een scheutje witte wijn, knoflook of citroensap.

Wat heb je nodig? (5 amuses)
200 gram diepvries garnalen (schoongemaakt)
1 dikke winterpeen
1,5 el mayonaise
1 chilipeper
Flinke scheut tobasco
2 takjes peterselie (1 voor garnering)
Scheutje citroensap
Zout en peper
1 teentje knoflook
1/4 appel (bij voorkeur Jonagold)Hoe maak je het?
Ontdooi de diepvriesgarnalen en maak ze goed droog voor gebruik.

Breng water aan de kook en voeg wat zout toe aan het kookwater. Schil de winterpeen van de buitenkant. Schil daarna de winterpeen over de gehele lengte in dunne plakken. De 5/6 plakken die je schilt uit het dikste deel van de peen zijn bruikbaar voor de amuses.
Kook de lange schillen/repen winterpeen in de pan met water tot ze zacht zijn in ongeveer 4 minuten.

Snij de knoflook, de appel en de chilipeper zeer fijn. Meng de garnalen met de mayonaise doorelkaar en voeg de appel, chilipeper en knoflook toe. Snij de peterselie zeer fijn en voeg dit ook toe aan het mengsel. Breng verder op smaak met zout, peper en tobasco en een scheutje citroensap.

Laat de repen winterpeen uitlekken op een keukenpapiertje en schep daarna een kleine hoeveelheid van het garnalenmengsel op de winterpeenreep en rol deze op tot een mooi rolletje. Herhaal dit met de andere 4 repen.
Serveer op een mooie schaal en garneer met een takje peterselie.

Snel, makkelijk, gezond en ideaal voor Kerst!

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten