maandag 7 april 2014

Amuse voor Pasen



Pasen komt weer dichterbij dus ik wil alvast wat inspiratie delen voor een mooie Paastafel.
Het meest bekende is natuurlijk de ontbijttafel, maar de hele dag door kun je heerlijke lente-achtige gerechtjes serveren.
Hoewel we met de Kerstdagen vaak de moeilijkste culinaire trucks te voorschijn halen, is met Pasen de focus vooral op frisse en makkelijke gerechtjes. Niet te lang in de keuken, maar lekker met elkaar aan tafel (of met dit mooie weer wellicht zelf in de tuin).
Hierbij het recept voor een vrolijke lente amuse... in een handomdraai: Mousse van ham met komkommer. De roze en groene kleuren stralen je tegemoet.
Lust of eet je geen ham? De ham is eenvoudig te vervangen met zalm.

Serveer de amuse in kleine glaasjes. Je kunt het met een lepeltje opeten, maar je kunt bij de glaasjes ook een broodstengel serveren, waarmee je de mousse kan dippen.





Wat heb je nodig?
1 pakje Monchou
3 el Griekse yoghurt
150 gr ham
1 komkommer
Zout en peper
1 staafmixer

Hoe maak je het?
Snij de ham in kleine blokjes of plakjes. Mix met een staafmixer de ham, de Monchou en de Griekse yoghurt tot een luchtige, lichtroze mousse. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Schep de mousse in kleine amuseglaasjes en steek ter decoratie enkele dungesneden komkommerstaafjes in de glaasjes.

Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen