vrijdag 16 mei 2014

Quinoa: gezond en glutenvrij



Quinoa is al langer bekend onder de foodies. Het is namelijk een product bomvol goede voedingswaarden. Quinoa zijn zaden afkomstig uit zuid amerika. De zaden kunnen dienen als vervanger voor graan, rijst of couscous. Quinoa is glutenvrij dus een gezond alternatief voor mensen met een glutenallergie.

Wat maakt quinoa zo bijzonder? De zaden zijn rijk aan vitamine B2, vitamine E en aan magnesium, ijzer en koper. Verder bevat quinoa eiwitten en voedingsvezels. Een schijf van 5 op zichzelf dus. 

De smaaksensatie lijkt op coucous, maar quinoa heeft een meer knapperige bite. 

De bereiding van quinoa is heel gemakkelijk. 1 kopje quinoa op 2 kopjes water tot de kook laten komen en op zacht vuur laten inkoken. De zaden zijn klaar zodra ze een beetje glazig worden. 

Zie mijn salade met granaatappelpitjes, asperges en zalm voor een lekker recept van quinoa.

1 opmerking: