Witte asperge soep (light versie)



 Asperges zijn heerlijke lentegroentes die zich voor allerlei recepten lenen. Je kunt ze gebruiken in salades, bij visgerechten en bij vleesgerechten.
Vandaag een recept voor een klassieke aspergesoep (maar dan wat gezonder!)
De meeste recepten voor aspergesoep bevatten room, boter en eieren. Hoewel het natuurlijk wel lekker is, is het niet een gezonde basis voor een soep. Het bevat dan veel vet en veel cholesterol. 
Ik heb daarom de room vervangen voor halfvolle melk (je kunt ook magere melk gebruiken) en heb ik de boter weggelaten. De smaak van de soep is daarom heerlijk licht en fris. Een ideaal voorgerecht.




Wat heb je nodig?

12 witte asperges
1 lenteuitje
300 ml halfvolle melk
400 ml kippenbouillon
Tuinkers naar smaak
Nootmuskaat naar smaak
Zout en Peper naar smaak

Hoe maak je het?

Breng de kippenbouillon aan de kook. Schil de buitenkant de de asperges. Hak de asperges in kleinere stukken. Snij de lente uit klein. Kook de asperges en lente ui in 10 minuten gaar.

Vis daarna de asperge kopjes uit de pan en leg deze apart.

Pureer de asperges en lente ui tot een gladde soep met een keukenblender of staafmixer.
Giet vervolgens de melk erbij. Breng de soep weer aan de kook en draai het vuur uit.

Je kunt nu de aspergekopjes weer terug in de pan doen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout naar smaak. Serveer de soep in kommen en garneer met tuinkers.

Eet smakelijk!

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts