dinsdag 10 juni 2014

BBQ kruiden


Bij de Xenos heb ik een leuk kruidenmix pakketje gevonden speciaal voor de barbecue.
Ik kom graag in de Xenos om even wat leuke spulletjes te kopen voor in huis. Maar Xenos heeft ook afdeling gericht op voedingsmiddelen. Zo hebben ze pasta's, kruiden, Aziatische producten die net wat verrassender zijn dan in de supermarkt.

Het kruidenpakket bestaat uit de volgende smaken: BBQ Cajun, BBQ Mexican, BBQ Southwest en BBQ Caribbean. Alle potjes bevatten alleen kruiden en specerijen en geen toevoegingen of E-nummers.

Mijn favoriet is BBQ Caribbean. De Caribische smaak komt door suiker, zout, peper, knoflook, ui, piment, koriander, gember, citroenschil en sinaasappelschil. Een heerlijk subtiele fruitige en zoete smaak. Ideaal om af te maken met een zoet lakje (zoals teriyaki of ketjap) op het vlees.

BBQ Southwest is de pittigste smaakmaker. Hoofdingrediënten zijn chili's, zeezout, paprika, peper, komijn, korianderzaden en knoflook. Allemaal zware en pittige smaken die goed passen bij rood vlees.

BBQ Cajun bevat peper, zeezout, paprika, chili, mosterdzaad, knoflook, uien, tijm en oregano. Frisse en pittige kruiden die ook goed bij kip en wat lichtere vleessoorten passen.

De BBQ Mexican lijkt op Southwest met oregano, chili, paprika, knoflook, zeezout en komijn. Deze kruidenmix vind ik het minst afwijken van de andere en is mijn minst favoriete mix.

Ik ben fan van deze kleine potjes. In de zomer gebruik ik zoveel mogelijk verse kruiden en smaakmakers en kweek ik ze zelf in de tuin. Maar voor een barbecue is het soms handig om wat kruiden achter de hand te hebben. De potjes zijn klein, dus ik schat dat ze 1 seizoen meegaan. Ideaal, want dan blijf je niet achter met gedroogde kruiden die in het keukenkastje langzaam hun smaak verliezen. 

Zijn jullie al klaar voor het BBQ seizoen?


4 opmerkingen:

 1. wat grappig dit ken i helemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de xenos hebben ze vaak zulke leuke dingen! En niets is zo lekker als lekker gekruid vlees op de bbq :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf als vegetarier ben ik er helemaal klaar voor! Goeie kruiden kraken of maken een barbecuegerechtje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende het nog niet! Klinkt goed! Ook fijn dat er verder niks aan toegevoegd is.

  BeantwoordenVerwijderen