zondag 20 juli 2014

Salade van venkel, waterkers en peer




Op deze warme dagen is deze salade perfect om een beetje mee af te koelen. Alle ingredienten zijn licht, lekker en heel gezond. Zoete peer, knapperige waterkers en frisse, anijs-achtige venkel.
En als topping hartige walnoten en zoetzure granaatappelpitjes.

De salade is snel in elkaar te draaien en biedt een fris tussendoortje of bijgerecht.
Giet als dressing wat olijfolie en citroensap over de salade. Meer heb je niet nodig. Eenvoudig, maar lekker.




Wat heb je nodig?

Waterkers
granaatappelpitjes
Walnoten
Venkel
Peer
Olijfolie
Citroen

Hoe maak je het?

Pers een citroen en zet het sap apart. Rooster de walnoten zonder olie in een hete koekenpan en laat in een kommetje afkoelen.

Snij de venkel in dunne reepjes. Snij de peer in dunne reepjes. Meng door elkaar, tezamen met de waterkers. Besprenkel met citroensap en olijfolie en hussel de salade goed door elkaar.
Garneer de salade vervolgens met de geroosterde walnoten en de granaatappel pitjes.

Zoals ik al zei... heel makkelijk, heel snel. In totaal ben je 10 minuutjes bezig met de salade maken.
Geniet ervan!

3 opmerkingen:

  1. Ziet er uit als een erg lekker en gezond recept :)
    Ik hou zelf alleen niet zo van walnoten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt natuurlijk variëren met wat je lekker vindt. Pecannoten, hazelnoten of zonnebloenpitjes.

      Verwijderen
  2. Ik lust niet zo graag venkel, maar de manier waarop jij het presenteert doet me toch watertanden, gek :-)

    BeantwoordenVerwijderen