Een gezonde voorraadkast
De gezondste en lekkerste gerechten beginnen allemaal met een goede basis. En die basis begint al bij een gezonde voorraadkast. Een kast waar je altijd op kan terugvallen om een lekker recept te maken en een gezonde leefstijl vast te houden.
In dit artikel geef ik jullie een kijkje in mijn voorraadkast en geef ik een paar tips mee voor goede basisingrediënten.
Basics!
Allereerst staat in mijn voorraadkast altijd verschillende soorten meel. Makkelijk om brood mee te bakken, of tortillas/pannenkoeken mee te maken. Verder heb ik een voorraad van havermout (gezond voor het ontbijt in pap vorm, of lekker geroosterd over de yoghurt, of in havermout koekjes).
Met meel heb je altijd iets om op tafel te zetten.
- Havermout vlokken
- Volkoren speltmeel
- Volkoren tarwemeel
- Rogge
- Bloem
- Boekweitmeel
- Quinoa
- Couscous
- Zilvervliesrijst
- Gort
- Pasta
- Peulvruchten: erwten, linzen en verschillende soorten bonen.
- Noten en zaden
- Biologische eieren
- Honing
- Tomatenpuree
- Ahorn siroop
- Gedroogde bessen
- Vanille stokjes
- 70% cacao chocolade
- Olijfolie
- Azijn
- Zonnebloemolie
- Kokosmelk
- Kokokolie
- Rijstazijn
- Sojasaus
- Vissaus
- Oestersaus
- Nori
- Curry pasta's
- Palmsuiker
Wat hebben jullie in de voorraadkast staan?


Reacties
Een reactie posten