zondag 15 februari 2015

Risotto verde met erwten, spinazie en lenteui


Deze groene maaltijd zit vol met gezonde vitamines en mineralen, zoals vitamine A, B, ijzer, calcium en magnesium.
Je kunt het groente-risotto gerechtje eten met bijvoorbeeld een biefstukje of ander vlees, of je kunt het aanvullen met noten en zaden voor een volledige maaltijd. Of voeg shiitake of champignons toe voor een diepere aardse smaak.

Risotto is niet moeilijk om te maken, maar de grootste kunst is om geduld te hebben. Zet het vuur niet te hoog en laat de risotto langzaam wellen met heerlijke bouillon. Na een half uur heb je een heerlijk gerecht op tafel.Wat heb je nodig?

2 sjalotjes
300 gr risottorijst
750 ml bouillon (groenten- of kippenbouillon)
5 lenteuitjes (fijngesnipperd)
300 gr doperwten (diepvries)
5 handjes verse blad spinazie (gewassen)
1 teentje knoflook (fijngesneden)
1 el citroenrasp
1 scheut olijfolie
1 scheut witte wijn
evt geraspte kaas naar smaak

Hoe maak je het?

Breng de bouillon aan de kook en haal van het vuur.
Fruit in een brede koekenpan of hapjespan met de olijfolie de knoflook en de sjalotjes. Voeg de droge korrels risotto rijst toe en fruit ze zachtjes mee tot ze glazig zijn. Voeg dan 1 scheut witte wijn toe en vervolgens 1 soeplepel bouillon. Zet het vuur wat lager en wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Giet vervolgens weer een soeplepel bouillon toe en herhaal de procedure totdat alle bouillon is geabsorbeerd. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten.

Voeg de doperwten de laatste 5 minuten toe en kook ze gaar. Haal de pan van het vuur en voeg de spinazieblaadjes toe en roer ze door het risotto-mengsel. Breng verder op smaak met frisse lenteuitjes ( ik laat ze rauw zodat ze een frisse bite geven aan het gerecht), citroenrasp, peper, zout en eventueel geraspte kaas.

Geniet ervan!


6 opmerkingen: