Bietensoep met gember en geitenkaas


Dit lekkere winterse soepje is binnen een handomdraai gemaakt en ideaal om te eten als maaltijdsoep.
Het hoofdingrediënt van deze soep is de Hollandse biet. Bieten hebben een lekkere zoete smaak en de roze-rode kleur komt je tegemoet stralen in deze soep. Daarbij zijn bieten erg gezond, ze zitten vol met vitamines en mineralen en zijn goed voor de bloedsomloop en bloeddruk.

Naast de zoete en aardse smaken van de bieten voeg ik ook een beetje pit toe met chilipepers en gember. Gember en bietjes combineren erg goed met elkaar!

Bieten kun je rauw kopen in de winkel. Schil de bieten altijd voordat je ze gaat koken. De kooktijd is ongeveer 20 minuten (winterbieten hebben soms langer nodig). Mocht je meer haast hebben en je soep snel op tafel willen hebben, kun je ook kiezen voor voorgekookte bieten. De meeste supermarkten hebben deze in de koeling liggen.

Voor dit recept heb je een staafmixer of keukenmachine nodig

Wat heb je nodig? (4 personen)
4 grote bieten
5 grote aardappelen
1 ui
1 knoflookteentje
1 blokje gember (zo groot als je duim)
1 thl karweizaad
1 rode chilipeper
400 ml kippenbouillon
2 el verbrokkelde geitenkaas
1 lenteuitje (garnering)
1 scheutje olijfolie



Hoe maak je het?
Schil de aardappels en kook deze ongeveer 15 minuten (zodat ze net niet gaar zijn). Wanneer je niet voorgekookte bieten gebruikt, schil en kook tegelijk de bieten 15 minuten in een andere pan als de aardappelen. Giet de aardappelen en bieten af.

Versnipper de ui en pers het knoflook teentje. Snij de gember zo klein mogelijk. Verhit in een grote soeppan een scheutje olijfolie en fruit de uit, knoflook en gember. Voeg daarna de fijngesneden chilipeper en een theelepel karweizaad toe. Voeg daarna de gekookte aardappelen en bieten toe. Voeg als laatste de kippenbouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

Pureer de ingredienten tot een smeuige soep. Voeg evenuteel een beetje water toe als de soep te dik is. Serveer de soep in kommen en verbrokkel wat geitenkaas over de soep. Garneer met fijn gehakte lenteuitjes.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts