zaterdag 14 november 2015

Libanese gehaktballetjes van lamsgehakt
De Libanese keuken is in opmars en vindt steeds meer de weg naar de keukens in Nederland. Gelukkig, want het is één van mijn favoriete keukens, met pittige, volle smaken, frisse gerechten, en voedingsmiddelen die je eigenlijk niet dagelijks gebruikt... maar wel heel erg lekker zijn: zoals lamsvlees, granaatappel, munt.

Vandaag een heel makkelijk gerechtje wat een mooie introductie kan zijn in de Libanese keuken: gehaktballetjes van lamgehakt. Ideaal om te combineren met een lekkere couscous salade, of om te serveren op een borrel.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Lamsgehakt
1 ei
witbrood (fijn gekruimeld)
Rash el hanoud kruiden
Zout & Peper
Olijfolie
Griekse yoghurt
Harissa
Koriander
Hoe maak je het?
Meng het gehakt met het ei en met het witte  broodkruim en met een theelepel harissa, zout en peper (naar smaak) en 1 grote eetlepel Rash el hanoud kruiden. Kneed het goed door en maak er kleine gehakt balletjes van.

Schroei de balletjes in een koekepan in hete olie dicht en laat ze vervolgens op wat zachter vuur gaar worden (ongeveer 10-12 minuten).

Maak ondertussen de yoghurt dip door 5 eetlepels griekse yoghurt te mengen met 1 eetlepel harissa. Druppel vervolgens een klein scheutje olijfolie door het yoghurt mengel en dien op in een kommetje. Garneer met wat koriander.

Serveer de dipsaus met de gehaktballetjes, en garneer met korianderblaadjes, of varieer met peterselieblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten