woensdag 24 februari 2016

Bieten chips receptJe ziet steeds vaker groentechips als snack verschijnen in restaurants of cafés.  Chips hoeft inderdaad niet alleen van aardappel te zijn. Groentes als pastinaak, biet, wortel (en zelfs fruit als banaan) leent zich heel goed om chips te maken. Mijn favoriet is chips van bietjes, omdat de natuurlijke zoetheid van bietjes heel lekker combineren met de met zout op smaak gebrachte chips.

Je kunt bietjes chips (of groentechips) kant en klaar kopen bij de meeste supermarkten, maar zelf maken is helemaal niet moeilijk. Hierbij het recept voor verse, knapperige bietjes chips.

Wat heb je nodig?
3 Bieten
Olijfolie
Zout (en eventueel andere kruiden naar smaak zoals peper of tijm of rozemarijn)Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil de bietjes en snijd ze in fijne plakjes. Het beste gaat dit met een mandoline, een handmatige snijmachine. Je kunt het ook proberen met de hand te snijden. Let dan op dan je maximaal plakjes van 2 millimeter maakt. Wanneer de plakjes groter zijn in doorsnede zullen het eerder gebakken bietjes worden. Ook lekker!

Leg een bakplaat klaar met bakpapier. Leg de bietenchips in een laagje over de bakplaat en zorg dat de plakjes niet over elkaar liggen. Wrijf de plakjes gelijkmatig in met olijfolie.
Strooi wat zout en eventueel andere kruiden (peper, tijm, rozemarijn) erover.

Bak de chips in 30-40 minuten gaar.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten