woensdag 31 augustus 2016

Kokos koekrepen met amandelen en cranberriesSinds deze zomer (of misschien wel sinds de Tour de France vorig jaar in Utrecht startte) zijn heel veel vrienden en collega's begonnen met wielrennen. Eerst werd er vooral gepraat over de juiste fiets, schoenen, sokjes, mooie brillen en andere gadgets, nu gaan de gesprekken vooral over wat voor eten je het beste kan eten als je aan het wielrennen bent.

Met wielrennen verbrand je veel energie. Soms zoveel dat je moet 'bijeten' terwijl je aan het fietsen bent. Sommige wielrenners kiezen dan voor sportdrankjes en gelletjes. Andere zweren juist bij een simpele banaan of gezonde koekrepen of mueslirepen.

Geïnspireerd op een recept van Annabel Langbein heb ik een zelfgemaakte koekreep gemaakt. Ideaal voor wielrenners (mijn vrienden waren mijn dankbare testpanel), maar je kunt ze natuurlijk ook lekker bij de koffie eten.Wat heb je nodig?
200 ml gesmolten boter
250 gr mariabiscuitjes
2 thl. cacao poeder
400 ml gecondenseerde zoete melk
2 koffiekopjes geraspte kokos
1 koffiekopje 72% pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)
1 koffiekopje cranberries
1 koffiekopje rozijnen of moerbeien of naar keuze
1 koffiekopje amandelen in vlies (klein gehakt)
1  koffiekopje hazelnoten in vlies (klein gehakt)

Hoe maak je het?

1) Verwarm de oven op 160 graden Celsius. Verkruimel de mariabiscuitjes tot kleine kruimels. Dit gaat het makkelijkste met een hakmachine of een staafmixer met hakoptie. Maar je kunt ook de koekjes in een schone theedoek doen, de theedoek dichtvouwen en zachtjes met een hamer de koekjes tot kruimels tikken.

2) Vermeng de koekkruimels met de gesmolten boter en de cacao poeder. Vet een taartvorm in en bedek de bodem met een op maat gesneden stuk bakpapier. Dit zorgt dat je koek straks gemakkelijk loslaat. Verspreid de kruimelmassa over de bodem en druk deze zo stevig mogelijk aan.

3) Besprenkel de kokok, chocolade, cranberries, rozijnen of moerbeien, amandelen en de hazelnoten over de taartbodem. Bedek vervolgens alle losliggende ingredienten met de zoete geconsendeerde melk zodat alle ingeredienten vastgeplakt zitten in de melk.

4) Bak de taart op 160 graden Celsius voor ongeveer 30 minuten. Laat de taart daarna helemaal afkoelen. Daarna is de taart stevig genoeg om in vierkantjes te worden gesneden.


Eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Dat ziet er echt heerlijk uit! Misschien ook maar eens proberen te maken:)

    BeantwoordenVerwijderen