dinsdag 11 oktober 2016

3 Step Recipes: Gezonde gepofte zoete aardappel met geitenkaas en kipIn de rubriek ‘3 Step Recipes’ vind je gemakkelijke en gezonde recepten die je in slechts 3 stappen kan maken! De recepten kunnen variëren van een snelle lunch tot een diner, die iedereen kan maken, ongeacht je ervaring met koken.

Zoete aardappelen zijn nu in de herfst steeds meer verkrijgbaar. Zoete aardappelen zijn erg gezond. Ze bevatten veel bètacaroteen en bevorderen daardoor ons afweersysteem. Daarnaast zit er veel vitamine B in zoete aardappel. Deze vitamine is belangrijk voor een gezonde huid en mooi haar!

Zoete aardappelen kun je net als gewone aardappelen poffen. Ik ben dol op gepofte aardappel, bijvoorbeeld met zure room en bieslook.
Hieronder heb ik een recept voor gepofte aardappel met geitenkaas en kip. Het recept is bedoeld voor 1 persoon. Gebruik meer ingrediënten zodra je meer eters hebt!Wat heb je nodig?

1 kippen dij
20 gram zachte verse geitenkaas
1 lenteui
1 handje rucola
1 handje cherry tomaten
Koriander naar smaak
Zout en peper
Olijfolie

Hoe maak je het?

1) Pof de aardappels in 45 minuten gaar in de oven. Snij ze door de helft.

2) Bak intussen de kip in een koekenpan met een beetje olie gaar. Kruid de kip met zout en peper. Schep de kip op de zoete aardappel en verbrokkel de geitenkaas boven de zoete aardappel en de kip.

3) Snij de lente ui fijn en halveer de tomaatjes en meng deze met de koriander en rucola door een beetje olie. Garneer ze vervolgens bij de zoete aardappel.

3 opmerkingen: