Makkelijke amuse om zelf te maken # 1: Zalm crostini met roomkaas en bietjes.



Amuses zijn heerlijke hapjes aan het begin van de maaltijd. Vaak zien ze er zo prachtig uit dat het moeilijk lijkt om ze te maken. De komende maand zal ik recepten plaatsen voor amuses die je in een handomdraai maakt, maar die zeker indruk zullen maken.
Laat je inspireren voor simpele maar lekkere amuses voor bijvoorbeeld het aankomende kerstdiner.

Hierbij een snel en makkelijk recept voor een heerlijke amuse van zalm en roomkaas. Voor deze amuse hoef je eigenlijk bijna niet te koken. Alleen de crostini's moeten gebakken worden van donker brood en er moeten bietjes worden gekookt (tenzij je voorgekookte bietjes koopt). Verder hoef je alleen de amuse in elkaar te zetten.

Kijk voor andere amuse inspiratie ook naar dit recept: Recept voor amuse in een glaasje met pompoensoep en gamba's

Wat heb je nodig? (voor 4 amuses)

Gerookte wilde zalm (goede kwaliteit)
1 kleine biet
1 donker volkoren stokbrood
1 pakje roomkaas
Balsamicoazijn
Suiker
Dille

Hoe maak je het?

1) Om crostini's te maken moet je het donkere stokbrood in dunne sneetjes snijden. Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier en bak de sneetjes totdat ze als toast aanvoelen. Let op dat de sneetjes niet verbranden of te hard worden. Dat komt de smaak niet ten goede. Laat de crostini's een beetje afkoelen.

2) Kook intussen de biet in 15 tot 20 minuten gaar in kokend water. Snij de biet daarna in dunne reepjes en daarna in kleine vierkantje blokjes, niet groter dan 5 millimeter. Verhit wat balsamicoazijn en suiker in een pannetje en kook dit mengsel een beetje in. Doop de bietjes kort in het mengsel (ongeveer een halve minuut) zodat de balsamicoazijn smaak een klein beetje intrekt.

3) Spreid de zalm uit over een schone ondergrond. Doe wat roomkaas op de zalm en rol de zalm vervolgens op, zodat je een zalm-kaas rolletje krijgt.

4) Leg een zalm rolletje op een crostini. Versier het rolletje vervolgens met wat vierkantjes van biet. Garneer de amuse met een mooi blaadje dille.


Reacties

  1. Op de bietjes na lijkt het me heerlijk, ziet er ook erg leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geen fan van bietjes ;-)? Je kunt ook een lekkere topping maken met kleine vierkantjes van komkommer, of wat boerenkool snippertjes frituren en erover garneren.

      Verwijderen
  2. Je had me al bij zalm ;-) hihi lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmm, dit wil ik zeker gaan maken! Ziet er echt super tof en lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hm, dat ziet er lekker uit zeg!!

    Liefs,
    Dascha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er echt zo lekker uit zeg! Een leuk hapje om te geven met de feestdagen. Deze hou ik in gedachten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts