maandag 19 december 2016

Hibiscus thee


In de winter vind ik het heerlijk om mezelf op te warmen aan een lekkere kop thee. Thee komt natuurlijk in allerlei smaken. Ik heb laatst een nieuwe smaak ontdekt, namelijk thee van hibiscusbloemen.

Hibiscus is een bloemsoort waar ook thee van gemaakt kan worden. Hibiscus thee is erg gezond. Het bevat grote hoeveelheden vitamine C en werkt bloeddruk verlagend. Let wel goed op want hibiscus kan de effecten van bepaalde medicatie versterken.

Voor de thee kun je een lepeltje met gedroogde blaadjes een paar minuten in gekookt water laten trekken. De smaak is best even wennen want hibiscus thee is heel fris en zuur. Als je van cranberry's houdt dan zul je ook de smaak van hibiscus wel waarderen. Met honing smaakt de thee ook erg lekker.

Het allermooiste aan de hibiscus thee is haar prachtige rode kleur. Hoe langer je de thee laat trekken, hoe dieper de kleur wordt. Hibiscus thee heb ik nog niet ontdekt in de supermarkt, maar je kunt het kopen bij natuurwinkels.


2 opmerkingen:

  1. Heb deze thee nog nooit geprobeerd maar klinkt goed!

    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kleur maakt het al heel mooi! Ben benieuwd naar de smaak!

    BeantwoordenVerwijderen