Aardappeltaartjes met zalm


Deze taartjes zien er heerlijk uit en zijn perfect voor een lichte lunch of voorgerecht. Ze zijn gemakkelijk te maken en ook eenvoudig aan te passen door het gebruik van verschillende kruiden of ingrediënten. Deze variant is gemaakt met lente uitjes, maar je kunt bijvoorbeeld ook champignons of hamblokjes toevoegen.
Vanwege de zalm zijn de taartjes rijk aan omega 3 en 6. Voor een nóg gezonder taartje kun je ook tarwezemelen toevoegen aan het beslag.





Wat heb je nodig?
1 gerookte zalmfilet
2 eieren
80 ml halfvolle melk (eventueel meer als het deeg te dik wordt)
2 eetlepels olijfolie
3 lente uitjes (fijn gesneden)
1 eetlepel citroensap
Instant aardappelpuree poeder
20 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
Zure room of Philadelphia




Hoe maak je het?
Doe de eieren, de melk en de olijfolie in een kom en meng deze door elkaar. Voeg daarna de lente uitjes toe samen met de citroensap, de aardappel poeder en de bloem. Roer alles goed tot elkaar tot een lobbig beslag. Roer op het laatst nog wat bakpoeder (en eventueel wat zout) er doorheen.

Verhit een klein beetje olie in een platte koekenpan en bak ongeveer 1 eetlepel beslag tot kleine taartjes. De taartjes hebben een structuur van Amerikaanse pancakes.
Als de pannekoekjes krokant zijn gebakken, besmeer dan 1 kant met zure room of Philadelphia. Leg hierop een dikke plak gerookte zalm en de taartjes zijn klaar op te serveren.



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts