Genieten van Azie!



In Vietnam hebben ze een echte eetcultuur. Dat merk je aan de vele lekkere gerechtjes die je overal op straat kunt kopen, aan de versheid van de producten en aan de ontelbare kleine marktjes met tientallen soorten groenten, bonen en vissoorten.
Vietnamezen eten meestal 3 keer warm, waarbij in de ochtend ‘pho’ wordt gegeten. Dit is een noodle soep met rundvlees en kruiden.
Omdat de landbouw nog niet zo grootschalig is, komen veel boeren met hun gewassen naar de markt. Hierdoor zijn de markten gevuld met dagverse producten en ook heel veel verschillende producten. Leuk om te ervaren en te proeven!


 






 Vietnam heeft een lange kustlijn en daarvan wordt veel gebruik gemaakt. Eigenlijk overal zie je vissers druk bezig met de vangst van de dag. Daardoor kun je overal de verste vis en zeevruchten eten. Het verschil is duidelijk te merken. De vis ruikt lekker naar zilt en smaakt gewoon veel lekkerder!
De Vietnamese keuken is over het algemeen veel minder scherp dan buurlanden zoals Thailand of Malesiƫ. Ook maken ze minder gebruik van sausen zoals de Chinezen waardoor de gerechten veel minder vet zijn. Veel frisse tonen van limoen, anijs en koriander!




Tot slot is Hoi An, een dorpje in Centraal Vietnam, heel bekend om het authentiek shoppen. Er zijn veel kleermakers die je kleding op maat kunnen maken. Ook zijn overal sieraden en accessoires te koop.


Reacties

  1. Ik zou ook echt nog eens naar Vietnam willen, heb het idee dat het daar nog iets autenthieker is. Ben tot nu toe alleen in Thailand geweest en dat is toch wel heel toeristisch.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad heel authentiek nog. Ik kan het niet vergelijken met Thailand want ik ben er nog nooit geweest maar staat zeker in mn Bucketlist ;)

      Leuke blog heb je! Alleen het lukt me niet op je blog te reageren?

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts