woensdag 27 maart 2013

Avocado couscous saladeHoewel het bijna Pasen is komt de lente maar langzaam dichterbij. Maar ondanks de koude temperaturen kun je alvast de lente een beetje in huis halen met deze heerlijke salade met avocado en cous cous. Het is een perfecte salade voor een lichte lunch of voor een bijgerecht bij de hoofdmaaltijd.

Avocado is  een erg gezonde groente en bevat cholesterolverlagende voedingstoffen. Verder is avocado rijk aan vitamine E en daarom erg goed voor een gezonde huid.
Dit recept is bedoeld voor 2 personen en kost 10 minuten bereidingstijd.Wat heb je nodig?
1 grote kop cous cous
1 avocado
6 cherrytomaatjes
Veldsla
Citroensap
Olijfolie
1 thl Ras el Hanoud
Zout naar smaak

Hoe maak je het?
Giet 1 grote kop cous cous in een grote kom. Giet vervolgens dezelfde kop vol met heet water en schenk geleidelijk over de cous cous zodat deze kan wellen. Zodra de cous cous al het water heeft opgenomen kun je de korrel met een vork los roeren. Roer een scheutje olijfolie door de cous cous en breng op smaak met zout en ras el hanoud. Laat de cous cous afkoelen.

Snij ondertussen de avocado in kleine stukjes en halveer de cherrytomaatjes. Meng dit samen met de veldsla door de afgekoelde cous cous. Breng tot slot op smaak met citroensap.
Geniet ervan!

3 opmerkingen: