zondag 29 september 2013

Kwarteleieren: klein maar gezondIk zag laatst dat een Albert Heijn in Utrecht kwarteleitjes verkocht. Ik heb ze nog nooit eerder bij een supermarkt gezien. Ik besloot een doosje mee te nemen, want kwarteleieren staan leuk op elk bord en zijn bovendien erg gezond.

Vergeleken met kippeneieren bevatten kwarteleitjes in verhouding nog meer vitamines en mineralen. Even op een rijtje: de eitjes bevatten 2 maal zoveel vitamine A, B1, B2, D en E. Ook zijn ze rijk aan fosfor en calcium. Daarnaast bevatten ze, in tegenstelling tot kippeneieren, nauwelijks cholesterol. Tot slot bevatten kwarteleieren het aminozuur tryptofaan, een stof die ons helpt beter te ontstressen en te genieten van een gezonde nachtrust.

Kwarteleitjes kun je bereiden zoals kippeneieren: je kunt ze koken, bakken, pocheren, etc. Een kwartelei kookt in 5 minuten tot een hardgekookt ei.

5 opmerkingen:

 1. hmm ik heb het nog nooit geprobeerd maar ik ga het zeker doen !

  Ik ben echt benieuwd hehe ik laat het je weten!

  Ik heb ook een nieuwe post en ben benieuwd naar je menig :)

  Liefs!


  Marlies Monday

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zag ze ook laatst staan; zo leuk om gerechten mee te decoreren ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou zo van kwarteleitjes, vind ze echt veel lekkerder dan gewone eieren ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt dat je de voordelen van kwarteleieren op een rijtje hebt gezet. Ze smaken trouwens vrijwel precies als kippeneieren. Gezonder en dus een prima alternatief.

  BeantwoordenVerwijderen