Brood met geitenkaas, vijgen, walnoten en honing



Soms vind je een smaakcombinatie van ingrediënten waar je gewoon geen genoeg van kunt krijgen. Eerlijke smaken die elkaar fantastisch aanvullen! In dit lunch recept komt alles bij elkaar.
Voor de recept heb ik supervers zelf gebakken brood gebruikt, maar een donkerbruin afbakbrood is ook een goed alternatief.
Het gerecht biedt alles wat een gezonde lunch moet bevatten: vezels uit volkoren brood, eiwitten en vitamine A uit de geitenkaas, mineralen, vitamine E en gezonde oliën uit de walnoten en vitamine A en B uit de vijgen.

Hoe maak je het?
Snijd plakken van het volkoren brood en beleg met plakjes geitenkaas en wat walnoten. Leg ze te roosteren in de oven (200 graden) tot dat de kaas licht begint te smelten. Leg enkele schijfjes verse vijgen over het brood en giet wat vloeibare honing over het gerechtje naar smaak.

Geniet ervan!

Reacties

  1. Heerlijk!

    xx Mounia
    www.nonchalantrebel.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is dus ook echt mijn lievelingscombinatie! Hmmmmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow dit moeten we proberen meid!!

    Het ziet er ook echt super mooi uit :D Ik vind dit echt leuk om te proberen!

    Liefs!

    Are you a classic York lady?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mirjam 'van Jan'3 februari 2016 om 04:45

    Ha Jonne, gisteren wees Jan mij op jouw blog. Wat ziet dat er leuk uit zeg! Toppie. Vanavond staat het mediterrane groentegerecht bij ons op tafel. Jan laat je wel weten hoe het gesmaakt heeft. Groetjes van Mirjam. En veel kookplezier!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts