Zomerse pasta salade met broccoli



Bij de zomer horen barbecues en picknicken in het park. Lekker op een kleedje relaxen in de zon met lekker eten en goed gezelschap. Deze pasta salade is een echte aanrader om mee te nemen. Hij is koud (of lauwwarm) heerlijk om te eten en om te delen met vrienden.

Zelf houd ik van pure pastasalades, zonder te veel sauzen of dressings. Ik heb voor de liefhebber wel een dressing bij gemaakt. Neem deze in een apart kommetje mee en gebruik er van zoveel je lekker vindt.  Vanwege de lichte dressing, de magere kip en grote hoeveelheid aan groentes, als broccoli en spinazie, is deze pastasalade heel verantwoord.




Wat heb je nodig? (4 personen)
Pasta (fusilli)
4 kippendijen
1 bosje lente uitjes
3 handjes spinazie
1 broccolistruik
Geitenkaas
1 handvol pecannoten
Fenegriekpoeder
Zout en peper

Dressing
Lijnzaadolie (2 el)
Olijfolie (1 el)
2 el honing
3 el franse mosterd
1 el yoghurt

Hoe maak je het?
Kook de pasta volgens de verpakking. Laat afkoelelen. Snij de lente uitjes in kleine ringetjes. Rooster de pecannoten kort in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren. Was de spinaziebladeren en laat ze uitlekken.

Snij de kippendijtjes in smalle reepjes. Bak in een pan met olijfolie de kipreepjes gaar. Ik vind het zelf het lekkerst als er een licht 'schroei' randje op de  kip komt. Breng op smaak met fenegriek poeder, zout en peper. Laat de kip een beetje afkoelen.

Snij de broccoli struik in kleine roosjes en stoom of kook deze kort (max 4 minuten). Snij de geitenkaas in kleine stukjes. Maak de dressing door alle ingrediƫnten met elkaar te mengen. Voeg eventueel wat meer mosterd of yoghurt toe om de dressing milder of scherper te maken.

Doe de afgekoelde (of lauwe) pasta in een schaal. Meng de kipreepjes, de spinazie, de broccoli, de lenteui, de pecannoten en de geitenkaas door elkaar heen. Eet het direct op, of doe alles in een tupperware bakje en neem mee naar het park!
Serveer de dressing er apart bij.

Geniet van de zomer!


Reacties

  1. Hmmm lekker ben benieuwd hoe het smaakt met die noten :P Dat moet ik nog steeds een keer proberen!!

    Happy Wednesday!

    Xxx

    Calypso Tag - GADGET TIP!
    Visit The Fashion Milkshake Blog
    JOIN MY BLOGGER NETWORK

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, goed tip! Vooral met het warme weer vind ik salades erg lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ziet er heerlijk uit zeker met mooie weer wat er aan komt :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts